تفکرات رایج و اشتباهی در مورد باتری گوشی و نحوه استفاده از این قسمت دستگاه همیشه وجود داشته است.
اول از همه باید بگوییم که دوران باتری های ذغالی به سر آمده و هر روز فناوری های جدیدی برای ساخت مدل های بهینه شده باتری، قدم به عرصه فناوری میگذارند. پس بنابراین دیگر نیاز نیست همانند گذشته در هنگام خرید یک دستگاه جدید، آن را به مدت 8 ساعت داخل شارژ قرار دهیم. (این حرکت خیلی خسته کننده بود!)
در این مقاله قصد داریم تا یکسری از آموزه های غلط درباره باتری گوشی را مورد بررسی قرار دهیم تا ببینیم آیا انجام دادن یا ندادن آن تاثیری در عمر باتری دارد یا خیر؟
با بوم سام همراه باشید.
آیا شارژ شبانه گوشی اشتباه است؟
تفکری که در بین بسیاری از افراد در تمام جهان وجود دارد و اختلافاتی هم در این مورد وجود دارد. باید گفت که به لطف فناوری های نوین، بعد از رسیدن به عدد 100 در شارژ گوشی، انتقال برق از شارژر به گوشی قطع شده و دیگر گوشی شارژ نمیشود. اگر گوشی در شارژ باشد، بعد از هر بار کم شدن شارژ دوباره فول شارژ شده و به عدد 100 میرسد. این کار شاید آسیب جدی به گوشی نرساند اما به دلیل ایجاد گرما بر اثر انتقال الکتریسیته، ممکن است در دراز مدت کمی از عمر باتری دستگاه شما را کم کند. دستگاه های امروزی هم اکثرا به شارژر سریع مجهز شده اند و خیلی سریع باتری خالی شده را به عدد 100 میرسانند.
پس بهتر است گوشی یا تبلت خود را در آخر شب به شارژر متصل نکنید و در صورت نیاز این کار را انجام دهید.
استفاده از شارژر دستگاه دیگر مشکلی برای دستگاه شما ایجاد نمیکند!
این تفکر از پایه غلط میباشد. همانطور که هر انسان برای خود یک مسواک جدا دارد و از وسایل شخصی دیگران حتی نزدیک ترین افراد خود استفاده نمیکند، این مورد برای شارژر گوشی نیز صدق میکند. دلیل آن خیلی ساده است. هر دستگاه ورودی و خروجی خاصی را پشتیبانی میکند. به طور مثال گوشی S20 Ultra از شارژر 45 واتی پشتیبانی میکند، در صورتی گوشی A12 از شارژر 15 واتی پشتیبانی میکند. این در صورتی است که هر دو گوشی باتری 5000 میلی آمپری دارند. اگر با یک شارژر سریعتر از شارژر خود دستگاه را شارژ کنید، در دراز مدت شاهد افت کیفیت زمان شارژدهی خواهید بود و اگر با یک شارژر کندتر از شارژر خود این کار را انجام دهید، به دستگاه خود آسبی میزنید. البته گفتنی است که در مواقع لزوم این کار مشکلی برای دستگاه شما ایجاد نمیکند. پیشنهاد ما این است که همیشه از شارژر اورجینال و مخصوص گوشی خود استفاده کنید.
اتصال به شبکه 4G یا 5G باعث مصرف بیشتر شارژ میشود!
این حقیقت را نمیتوان کتمان کرد که روشن بود دیتای دستگاه در مصرف باتری نقشی ندارد، اما اتصال به شبکه 4G یا 5G تاثیری در مصرف شارژ دستگاه ندارد. تنها در صورتی میزان مصرف باتری دستگاه زیاد میشود که از اینترنت دستگاه استفاده کنید.
به لطف فناوری جدید و پرسرعت 5G استفاده از اینترنت گوشی ها بیشتر شده است. در صورتی که خواستید فایلی با حجم بالا را دانلود کنید، در هنگام دانلود دستگاه را به شارژر متصل نکنید تا عمر مفید باتری کاهش نیابد.
وصل بودن طولانی مدت شارژر به گوشی انفجار آفرین است!
پیش تر در همین مقاله گفتیم که هنگام رسیدن به عدد 100، به طور خودکار ورود الکتریسیته به دستگاه قطع میشود و دستگاه شما شارژ نمیشود. این یعنی دریافت انرژی برای گوشی شما قطع میشود و دستگاه دیگر اجازه دریافت را نخواهد داشت. تصوراتی وجود دارد که برخی مواقع گوشی ها منفجر شده اند و این ترس شاید درون خیلی از مردم جهان رخنه کرده باشد. این مشکلات بسیار نادر میباشند و تمامی گوشی های موجود در بازار، انواع تست ها را پشت سر میگذارند تا مشکلی برای کاربر ایجاد نکنند.
پس نگران این موضوع نباشید و در صورتی که سهوا دستگاه شما به مدت طولانی به شارژر متصل بود، نگران آن نباشید.
پارگی و معیوب بودن کابل
این تفکر که اگر قسمتی از کابل شارژر پاره یا دچار قطعی باشد تاثیری در شدت شارژ شدن گوشی نمیگذارد، کاملا اشتباه است. در این موارد که کابل شارژر دچار پارگی یا حتی له شدگی میشود، مستقیما بر روی پروسه شارژر شدن گوشی تاثیر میگذارد و باعث میشود شدت جریان بالا و پایین برود. عملا این بالا و پایین رفتن ها در کوتاه مدت بر روی باتری گوشی تاثیر میگذارد باعث میشود تا عمر مفید باتری کاهش یابد. پس اگر شما یک تکنیسین برق هستید، کابل خود را به درستی تعمیر کنید، در غیر این صورت به فکر تهیه یک کابل اصلی مشابه کابل شارژر خود باشید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.