کاربرد RAM در گوشی ها

در گوشی و تبلت ها چیپستی به نام RAM وجود دارد که نبود آن شدنی نیست و هر چه ظرفیت این رم بیشتر باشد، قدرت دستگاه شما بیشتر می‌شود. حالا در این مقاله قصد داریم تا شما را با RAM بیشتر آشنا کنیم و دلیل بودن آن در تلفن های همراه و تبلت ها را بررسی کنیم. با بوم سام همراه باشید.

حافظه RAM چیست؟
این حافظه رو میتوان جدا از حافظه اصلی خود گوشی دانست و بر خلاف حافظه اصلی که این روزها حداقل ۳۲ گیگابایت و حداکثر ۱ ترابایت (معادل ۱۰۰۰ گیگابایت) در دستگاه ها وجود دارد، تا ۱۶ گیگابایت در آخرین پرچمدار سامسونگ یعنی S21 Ultra مورد استفاده قرار گرفته است. حالا واقعا نیاز است تا این حجم از RAM در یک دستگاه وجود داشته باشد؟
شاید در یک گوشی مثل پرچمداران سری نوت و سری S وجود یک حافظه رم با ظرفیت ۱۲ و ۱۶ گیگابایت زیاد باشد، اما اگر کمی با این گوشی ها بازی کنید و برنامه های مختلفی را باز نگه دارید، خواهید دید که این مقدار رم واقعا نیاز است تا سرعت گوشی دچار کاهش نشود.
پس در هنگام خرید یک دستگاه این امر را مورد توجه قرار دهید که میزان ظرفیت رم چقدر است. البته که این روزها حتی گوشی های میان‌رده سامسونگ هم از ظرفیت های بالای ۶ و ۸ گیگابایتی رم بهره میبرند.
برای رسیدن به به جواب این سوال که آیا حافظه بالای رم نیاز است به عکس زیر توجه کنید.

 

ram for apps

 

اگر به این عکس توجه کنید میبیند که به طور مثال برنامه محبوب اینستاگرام نیاز به ۷۰۰ مگابایت از حافظه رم را دارد تا اجرا شوئ که این عدد به صورت میانگین است احتمال بالا یا پایینتر بودن آن نیز هست.
اگر در حین کار با اینستاگرام به فکر وبگردی با کروم نیز باشید باید حداقل ۹۰۰ مگابایت از رم را کنار بگذارید.
به طور کلی اگر بخواهیم با گوشی بازی کنیم به عنوان مثال PUBG Mobile، باید ۱ گیگابایت از حافظه رم را خالی داشته باشیم. تمام این مثال ها را گفتیم تا بدانید هر چقدر حافظه رم بیشتر باشد، اجرای سریعتر برنامه ها نیز بیشتر می‌شود.
کار RAM به چه صورت است؟
در انتهای مقاله ای که قبلا در سایت منتشر کردیم با مضمون ۴ راه برای افزایش سرعت گوشی گفتیم که برای اجرای سریعتر برنامه ها و پل ارتباطی بین CPU و حافظه داخلی، نیاز به رم می باشد تا هنگامی که یک برنامه را اجرا کردید سریعا داخل RAM قرار گرفته و اجرا شود. وجود حافظه رم باعث می‌شود تا در صورت نیاز مجدد به اجرای یک برنامه به حافظه داخلی ارجاع نشود و از خود رم آن برنامه را دوباره فراخوانی کند. یعنی هر بار برای اجرای مجدد برنامه ها، اطلاعاتی از آن برنامه دخل رم قرار میگیرد تا سریعا این اطلاعات بارگیری شود و برنامه را باز کند.
برای اجرای سریعتر برنامه ها فقط حافظه رم و ظرفیت آن ملاک نیست و باید دستگاه از نظر سخت افزاری نیز خوب باشد. فرق گوشی های پریمیوم و پرچمدار با گوشی های اقتصادی در همین است. شاید اکثر مردم فکر کنند که پردازنده ۸ هسته ای موجود در گلکسی نوت ۲۰ اولترا با پردازنده یک گوشی اقتصادی مثل A12 یکی است چون هر دو هشت هسته دارند. اما این هسته ها هر کدام فرکانس و پهنای باند متفاوتی دارند که تاثیر به سزایی در سرعت و عملکرد گوشی ها میگذارند.
بودن یک پردازنده قدرتمند در کنار ظرفیت بالای رم، میتوانید سرعت چشم گیری به دستگاه در حین اجرا برنامه ها بدهد.

ram

 

معماری ساخت یک پردازنده نیز مهم است و با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، هر ساله شاهد معرفی پردازنده های جدید و قدرتمندی هستیم که به طبع در گوشی ها و تبلت های پرچمدار قابل مشاهده هستند.
هم اکنون انواع مختلفی از رم ها (UFS و eMMC) وجود دارد که هر کدام از سرعت به خصوصی برخوردار هستند و هم اکنون در گوشی های اقتصادی از eMMC و گوشی های پرچمدار از UFS استفاده می‌شود.
مورد دیگری که باعث افزایش سرعت رم و اجرای برنامه ها می شود، سیستم عامل دستگاه و بهینه سازی های نرم افزاری و سخت افزاری آن است.
در حال حاضر بین پوسته های رابط کاربری اندروید، سامسونگ با One UI جایگاه اول را به خود اختصاص داده این امر به خاطر وجود یک بخش اختصای برای این کار و هزینه های هنگفتی است که سامسونگ در بخش رابط کاربری و مشتری مداری میپردازد.
هر چقدر رابط کاربری شما بهینه تر باشد، سرعت گوشی یا تبلت شما نیز بهینه تر و بیشتر می‌شود.
امیدواریم این مقاله به شما برای آشنایی بیشتر با RAM کمک کرده باشد.
گوشی یا تبلت شما چقدر حافظه RAM دارد؟

boomsam
ارسال دیدگاه